26 Mayıs 2011 Perşembe

Glikoz Şurubu ve Fruktoz

  Başta şunu söylemeliyim. Araştırıp okumaktan üşenmezseniz, en zararlı şeyin, düşündüğünüz gibi yağ ve türevleri oldugunu sanmayın. Vücudumuz için en zararlı olan şey ŞEKER dir. Şeker tüketimi düşük olan toplumların ortalama ömrü fazladır... Aşagıda sadece Glikoz Şurubu ve Fruktoz için yorumlar belirttim. Şekerden uzak durun...Meyve yiyin en azından ne diyeyim :)

-Mısırdan elde edilen bu iki tip şeker de kanser hücrelerini besleyen türdendir.

-Marketlerde gördüğümüz içeceklerin büyük çoğunluğunda mısırdan elde edilen bu iki yapay şeker türünün kullanılır.

-Ucuza geldiği ve kullanımı kolay olduğu için güneydoğuda tatlıcılarda bol bol kullanılan şurup, glikoz ya da mısır şurubudur. Tadı keskin, insanın içine baygınlık verecek denli keskindir.

-Doğrusu işlenmiş şekeri vücudunuza sokmayın

-Kullanmaktan ısrarla kaçının, kaçınmak içinse hazır reçel alırken içinde şeker olmamasına dikkat edin, turşuların bir bölümünde yer alıyor, hazır sosların, ketçapların çok büyük bölümünde var, her türlü gazlı içeçeğin içinde var, aromalı soda etiketlerini de dikkatli okuyun, yetmedi nar ekşisi sosu tarzı çeşnilerin de içinde mevcut ama en baba mevcudiyeti bisküvitler ve çukulata, ülker in pendik nişastası var, kendi glükoz şuruplarını kendi üretiyor. Dünyanın en büyük üreticilerinden. Sanıyorum şubat ayından itibaren kota yüzde 10 dan 15 e çıkartıldı. Kronik hastalıkları salgına dönüştürdüğü ve kanser, kalp, siroz, diyabet gibi çok sayıda hastalığa neden olduğu için Fransa, Hollanda ve İngiltere’de yasaklandı. En büyük üretici olan ABD’de üretim kotası yüzde 10’dan yüzde 2’ye düşürüldü.

-Tatlıcıların ekseriyası artık şerbet yapmak için bunu kullanıyor.

-Şeker pancarından yapılan şekerin kanserojen bir etkisi yok

ASPARTAM (Light ürünlerde)
SODYUM BENZOAT (Gıda koruyucusu- Ürünün raf ömrünü uzatır, kanserojen)
uzak durun!

-Artık yeni şişelenen EFES in içinde de çokça bulundugundan, eski tadı bile kalmamıstır biranın.

http://www.saglik.gov.tr/TR/belge/1-12188/nisasta-bazli-sekerle-ilgili-bilim-kurulu-raporu.html

okuyun, araştırın olm...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder